fredag 1. juni 2007

TRO HÅP OG KJÆRLIGHET!



For de som ikke har fått det med seg, så gikk Stian Haave (21 år) bort for et par uker siden. Han var en god speidervenn og han vokste opp i nabolaget, så eg har kjent han så lenge eg kan huske..
Han var en skjelden art, en skikkelig god gutt med et stort hjerte for de rundt seg. Han hadde alltid et smil og en god kommentar på lur, og han var like vennlig med alle han møtte, både unge og gamle.

Det har vært en tung og sår tid, men alt dette har gitt meg en tankevekker. Eg var en av de heldige som fikk tatt farvel med han på sykehuset bare en time før han døde, og da eg stod der og holdt han i hånden og tårene rannt følte eg en enorm stor kjærlighet. Det gikk inn for meg hvor glad jeg var i han, og hvor mye han hadde betydd for meg, speidergruppen vår og det miljøet.

Det har også gått mer inn for meg hvor mye enkeltpersoner betyr for meg, og hvor stor kjærlighet vi egentlig har til hverandre uten å vite det selv og hvor viktig det er å ta vare på hverandre menst vi har hverandre, og det å bruke tiden til å utrette noe godt.

Stian var en glad gutt som døde mens han gjorde det han likte best og Alltid har drømt om, nemlig kjøre lastebil.

Han var en person som var lett å bli glad i og for han tok vare på de rundt seg og levde et godt liv. Eg tror vi kan lære noe ut av Stian, å jakte etter drømmene våre, elske din neste som deg selv, og leve livet fullt ut.

Vi sitter igjen med et håp og en tro om å se han igjen.

"Men så blir de stående disse tre:
Tro, Håp og Kjærlighet.
Men størst av dem er Kjærlighet!"
1.kor.13. 13

Hvil i fred min venn, vi møtes igjen....

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ja, man vet ikke hva man har før det er borte... Det er når man mister noe, at man ser hvor bra det var...

Anonym sa...

hei jeg er lillebroren til stian .vill bare si tusen takk for fine ordene du skrev om han .. det har gått mange år siden .men føles som igår,han vill aldri forsvinne fra våre tanker .igjenn stor takk til deg :)