tirsdag 1. april 2008

Eg fjortis?!

Fjortis er en uhøytidlig betegnelse på en person i begynnelsen av tenårene som er preget av den kroppslige og følelsesmessige overgangen i puberteten . Uttrykket brukes særlig om jenter på rundt fjorten år med en personlighet og atferd som er veslevoksen, barnslig og fnisete, energisk, bedrevitende og opprørsk.

Kjennetegn: Fjortiser kjennetegnes blant annet av stadig utprøving av sin sosiale rolle, for eksempel gjennom eksperimentering med klesstil, sminke, alkohol, språk, oppførsel og relasjoner overfor venner, familie og voksne. Det 9. klassetrinnet, det vil si det året på ungdomsskolen da elevene er 14-15 år, er derfor det psykisk mest krevende for mange, ofte med stor usikkerhet skjult bak en tøff fasade.

Eg blir katigorisert ilag med fjortiser til tider og det liker eg ikkje!! Så eg har funnet en side (wikipedia:p) som betegner en fjortis, og eg vil på ingen måte si at eg passer i den betegnelsen!!
Eg vant!!! haha! In your face..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hvem er det som kaller deg fjortis?
Det vil jeg ikke si at du er, etter min menig. :)
<3

Aina sa...

Genialt! :D

Helene sa...

Bare de andre som ikke forstår en skikkelig jente humor, sånn at de ler så de dør.. Der vil si: de er missunnelige på deg ! :D

lkih sa...

Du er ikke fjortis ! Det kalles humor :D